احتیاط در آستانه تصمیم اوپک‌پلاس؛ تثبیت نرخ طلا، افت قیمت گاز طبیعی و چشم‌انداز مبهم فولاد
در معاملات روز چهارشنبه، بازارهای جهانی با احتیاط حرکت کردند. در حالی‌که سرمایه‌گذاران در انتظار تصمیم اوپک‌پلاس درباره افزایش تولید نفت هستند، بازار گاز طبیعی تحت فشار عرضه و آب‌وهوای معتدل‌تر به افت خود ادامه داد. طلا و نقره در سطوح بالای خود باقی مانده‌اند و بازار فولاد همچنان درگیر ضعف تقاضا و فشارهای تجاری است.
Wed, 02 Jul 2025 15:16:26 GMT

ادامه افت قیمت نفت و گاز طبیعی در سایه مازاد عرضه
بازارهای جهانی در روز سه‌شنبه شاهد افت مجدد قیمت نفت و گاز طبیعی بودند، در حالی‌که طلا با تکیه بر ضعف دلار آمریکا و نگرانی‌ها درباره بدهی فدرال رشد بیشتری را تجربه کرد. نقره در محدوده قیمتی بالای خود تثبیت شد و بازار فولاد چین همچنان تحت تأثیر فشارهای ساختاری و تجاری، در سطوح پایین قیمتی نوسان دارد.
Tue, 01 Jul 2025 18:46:32 GMT

جهش نرخ طلا و نقره و سقوط قیمت نفت و گاز طبیعی در پی تحولات ژئوپلیتیک
در  شروع هفته‌ای پرنوسان برای بازارهای جهانی، قیمت نفت برنت با سقوطی بی‌سابقه به پایین‌ترین سطح چندماهه رسید، در حالی‌که طلا و نقره با تکیه بر ضعف دلار آمریکا صعود قابل‌توجهی را تجربه کردند. گاز طبیعی نیز در پی افزایش تولید و کاهش شدت گرما افت کرد، و در بازارهای فلزی، فولاد چین همچنان زیر فشار تقاضای ضعیف و سیاست‌های ضددامپینگ ایالات متحده نوسان دارد.
Mon, 30 Jun 2025 13:32:15 GMT

تحلیل بازار جهانی طلا؛ روندهای کوتاه‌مدت و چشم‌انداز میان‌مدت
محمد مهدی‌آبادی تحلیلگر بازارهای مالی در یادداشتی که در اختیار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، قرار داده، نوشت: بازار طلای جهانی در دو هفته اخیر تحت تأثیر سه محور کلیدی سقوط ۲.۸ درصدی را تجربه کرد و به پایین‌ترین سطح ۵ ماهه (۳,۲۷۳ دلار بر اونس) رسید. این روند نزولی حاصل هم گرایی ۱) کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک (تثبیت آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی) ۲) تقویت ۰.۲ درصدی شاخص دلارو افزایش نرخ بهره مورد انتظار فدرال رزرو و نهایتا ۳)انتقال سرمایه به دارایی‌های پرریسک پس از توافق تجاری آمریکا و چین بر سر مواد معدنی نادر، بوده است. با این حال، تحلیل نهادهایی چون J.P. Morgan و World Gold Council حاکی از چشم‌انداز صعودی بلندمدت با هدف قیمتی۳,۶۷۵ دلاربرای هر اونس تا پایان ۲۰۲۵ است.
Mon, 30 Jun 2025 08:58:55 GMT

روندهای محتاطانه از بازار جهانی طلا تا فولاد چین
بازارهای جهانی در روز چهارشنبه شاهد نوساناتی متنوع و بعضاً متضاد بودند؛ جایی که فلزات گران‌بها با موج جدیدی از تقاضای احتیاطی، به‌ویژه در آستانه انتشار داده‌های تورمی آمریکا، با رشد نسبی همراه شدند و در مقابل، بازارهای انرژی در فضای ابهام ناشی از چشم‌انداز عرضه و صادرات، تا حدی به عقب‌نشینی تمایل داشتند.
Wed, 11 Jun 2025 18:08:43 GMT

بازار فلزات اساسی متاثر از تعرفه‌های آمریکا
کارشناسان کارگزاری صنعت‌ومعدن در بررسی بازار جهانی فلزات نوشتند: در هفته گذشته، بازار فلزات تحت تأثیر عوامل متنوعی قرار داشت. قیمت مس به ۹۶۶۸ دلار رسید و تعطیلی معدن Kamoa-Kakula نگرانی از عرضه ایجاد کرد.
Wed, 11 Jun 2025 05:41:10 GMT

صعود قیمت طلا و نفت، افزایش فشار بر نرخ فولاد و گاز طبیعی
در مبادلات روز سه‌شنبه بازارهای جهانی، طلا و نفت برنت با تکیه بر تنش‌های ژئوپلیتیک و امیدواری به پیشرفت در مذاکرات تجاری آمریکا و چین روندی صعودی در پیش گرفتند، در حالی که فولاد و گاز طبیعی تحت تأثیر کاهش تقاضا و افزایش عرضه با فشار فروش مواجه شد؛ قیمت طلا در آستانه داده‌های تورم آمریکا در سطح ۳,۳۲۰ دلار تثبیت شد، در سوی مقابل، نقره پس از ثبت بالاترین قیمت در ۱۳ سال گذشته اصلاح موقت را تجربه کرد. قیمت نفت برنت با صعود به محدوده ۶۷ دلار در هر بشکه به بالاترین سطح یک ماه اخیر رسید، اما قیمت گاز طبیعی با کاهش ۳ درصدی به دلیل تعمیرات فصلی و کاهش صادرات LNG روندی نزولی در پیش گرفت. در بازار فولاد نیز افزایش تعرفه‌های آمریکا و ضعف تقاضای چین، قیمت‌ها را تحت فشار قرار داد.
Wed, 11 Jun 2025 04:40:43 GMT

بازارهای جهانی زیر سایه امید و هشدار؛ نقره در اوج، فولاد در رکود
روز دوشنبه، در آغاز هفته جدید، بازارهای جهانی در حالی فعالیت خود را آغاز کردند که سرمایه‌گذاران میان دو قطب متضاد —امید به احیای روابط تجاری میان آمریکا و چین، و افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک در شرق اروپا—در نوسان‌ بودند.
Mon, 09 Jun 2025 16:52:22 GMT

صعود بازارهای جهانی زیر سایه تناقضات
کارشناسان کارگزاری صنعت‌ومعدن درگزارش خود ضمن تحلیل روند هفته‌ گذشته بازارهای جهانی، نوشتند: بازارها در حالی روندی عمدتاً صعودی را تجربه کردند که داده‌های اقتصادی و تحولات سیاسی متضاد بر انتظارات سرمایه‌گذاران سایه انداخته بود.
Mon, 09 Jun 2025 11:50:29 GMT

هفته کم‌نوسان بورس‌های عربی
بورس‌های عربی منطقه هفته کم نوسانی را سپری کردند. تنها شاخص دو بورس، یک و بیشتر از یک درصد و ۱۲ بورس دیگر کمتر از یک درصد نوسان داشتند.
Mon, 09 Jun 2025 11:31:09 GMT

اثر رکود چین بر پیش‌بینی روند بازار فلزات پایه
پرویز امانیان تحلیل‌گر بازارهای جهانی گزارشی تحلیلی نوشت: اگر پیش بینی بانک‌جهانی در بازار فلزات به وقوع بپیوندد، می‌توان گفت، این قیمت‌ها برای رشد تولید با هدف توسعه انرژی پاک جاذبه ایجاد نمی‌کند؛ موضوعی که در گزارش ماه آوریل بانک جهانی در مورد چشم انداز بازار  کالاها مشهود است.
Mon, 09 Jun 2025 06:42:00 GMT

هفته‌ پرنوسان بازارهای جهانی؛ صعود قیمت انرژی و فلزات، افت نرخ فولاد
هفته گذشته بازارهای جهانی در سایه تحولات اقتصادی و ژئوپلیتیک روندی پرنوسان را تجربه کردند. کاهش نرخ تورم در آمریکا و اروپا و افزایش احتمال تغییر سیاست‌های پولی، همراه با تنش‌های سیاسی در مناطق حساس جهان، به تغییرات قابل توجهی در بازارهای کالایی منجر شد. نفت برنت و گاز طبیعی با افزایش تقاضا و نگرانی از محدودیت‌های عرضه، رشد چشمگیری را ثبت کردند. در بازار فلزات گران‌بها، طلا با وجود فضای احتیاطی سرمایه‌گذاران رشد ملایمی داشت، در حالی که نقره به دلیل بهبود انتظارات صنعتی جهش قابل توجهی را تجربه کرد. اما بازار فولاد تحت فشار ضعف تقاضا و موجودی‌های بالا کاهش قیمت را شاهد بود. این نوسانات منعکس‌کننده حساسیت بالای بازارها به عوامل بنیادی و سیاستی است و چشم‌انداز هفته‌های آینده را به‌شدت به داده‌های اقتصادی جدید و تحولات ژئوپلیتیک وابسته کرده است.
Sun, 08 Jun 2025 13:16:38 GMT